Πως θα μεταφέρετε δεδομένα από το παλιό σας iphone στο νέο iphone 5 με iTunes

Αν έχετε αποκτήσει το  νέο iPhone 5 θα αναρωτιέστε πώς μπορείτε να μεταφέρετε δεδομένα από το παλιό iPhone σας στο νέο iPhone.
Η διαδικασία που ακολουθεί θα μεταφέρει τα αποθηκευμένα μηνύματα σας, τους λογαριασμούς e-mail, φωτογραφίες, σημειώσεις, και άλλες προσωπικές ρυθμίσεις στο νέο iPhone σας.
Θα σας δείξουμε πώς να μεταφέρετε τα δεδομένα από το παλιό σας iPhone στο iPhone 5 χρησιμοποιώντας το iTunes. Αν χρησιμοποιείτε το iCloud για να κάνετε backup το iPhone σας, ελέγξτε τότε βήμα προς βήμα τις οδηγίες που ακολουθούν.
Αν και δεν είναι μια συνήθης διαδικασία, εμείς θα σας προτείνουμε να ενημερώσετε το παλιό iPhone σας με iOS 6, για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα προκύψουν προβλήματα συμβατότητας κατά την μετεγκατάσταση από το παλιό iPhone σας με iOS 5.x ή χαμηλότερη του iPhone 5 που εκτελείται σε iOS 6. Μπορείτε να ελέγξετε αυτό τον οδηγό για να ενημερώσετε το παλιό iPhone σας με iOS 6.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση του iTunes (iTunes 10,7). Μπορείτε να αναβαθμίσετε μέσω της ενημέρωσης λογισμικού ή να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα της Apple.

Πάρτε ένα back up από το παλιό iPhone σας, ακολουθώντας τα βήματα από αυτό τον οδηγό.

Μετά την ολοκλήρωση της δημιουργίας back up, απενεργοποιήστε το παλιό iPhone σας και ενεργοποιήσετε το νέο iPhone σας 5. Σημείωση: Είναι σημαντικό ότι δεν χρησιμοποιείτε το παλιό iPhone σας, καθώς θα προκαλέσει συγκρούσεις με τα back up στο iCloud.

Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση επιλέγοντας την γλώσσα και τη χώρα, και να επιλέξετε εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας. Όταν σας ζητηθεί, επιλέξτε το δικό σας Wi-Fi δίκτυο.

Όταν σας ζητηθεί να γίνει εγκατάσταση, επιλέξτε “Επαναφορά αντιγράφων ασφαλείας από το iTunes” πατήστε “Επόμενο”, και εισαγάγετε το αναγνωριστικό (ID) της Apple και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Συνδέστε το iPhone σας 5 στο iTunes (στον ίδιο υπολογιστή που χρησιμοποιήσατε για να δημιουργήσετε back up από το παλιό iPhone σας). Το iTunes θα σας ζητήσει να κάνετε επαναφορά από το back up ή να το εγκαταστήσετε ως νέο. Επιλέξτε το back up της παλιάς συσκευής σας και πατήστε “Συνέχεια” (Βεβαιωθείτε ότι το iTunes σας εμφανίζει το πιο πρόσφατο backup του παλιού σας iPhone). Παρακαλώ σημειώστε ότι η επαναφορά από το back up μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και εξαρτάται από την ποσότητα των δεδομένων που περιέχονται σε αυτό και από την ταχύτητα της σύνδεσής σας στο Internet.

Όταν η διαδικασία επαναφοράς ολοκληρωθεί, το iPhone 5 θα κάνει επανεκκίνηση. Τότε θα είναι έτοιμο για χρήση. Θα πρέπει να παραμείνει το iPhone 5 συνδεδεμένο με το iTunes για να γίνει συγχρονισμός των δεδομένων που δεν περιέχονται στο back up (όπως μουσική, βίντεο, εφαρμογές, και ούτω καθεξής).

Μπορείτε να επιβεβαιώσετε και να αλλάξετε τα δεδομένα που συγχρονίζονται κάνοντας κλικ τις καρτέλες συγχρονισμού στο iTunes.

Θα πρέπει επίσης να εισάγετε τον κωδικό σας για το Apple ID σας, το email και άλλους λογαριασμούς, και τον τηλεφωνητή σας. Οι κωδικοί πρόσβασης δεν έχουν αποκατασταθεί στη νέα συσκευή για λόγους ασφαλείας.

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νέο σας iPhone 5.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

 

Πηγή:  iphonehacks.com