Αντίγραφα ασφαλείας (backup)
Backup του iPhone γίνεται μέσω iTunes. Ανοίγετε το iTunes, κάνετε δεξί κλικ στο εικονίδιο της συσκευής και επιλέγετε backup. Αυτό θα κρατήσει ένα αντίγραφο των επαφών , SMS , bookmarks, λογαριασμών, camera roll κτλ.

Όταν χρειαστεί να κάνετε επαναφορά (restore), θα πατήσετε οπωσδήποτε restore from backup και όχι setup new device.

Υγρασία στο iPhone πως αντιμετωπίζεται
Βασικά βήματα που πρέπει να κάνουμε αν η συσκευή iPhone πέσει σε νερό.
α) Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθούμε να ξεκινήσουμε την συσκευή δηλαδή δεν πατάμε κανένα κουμπί
β) Σκουπίζουμε καλά με στεγνό πανί
γ) Αφαιρούμε τη βάση της SIM και τινάζουμε με προσοχή να φύγει όλο το νερό.
Δ)Τοποθετούμε το iPhone σε ένα πλαστικό δοχείο γεμάτο ρύζι με την υποδοχή της SIM μπρός τα κάτω και το αφήνουμε για 3 – 4 μέρες
Ε) Αν το νερό που πέρασε στο iPhone ήταν πολύ (έμεινε στο νερό για πάνω από 1 λεπτό) επαναλαμβάνουμε το προηγούμενο βήμα αλλάζοντας το ρύζι.
Αν όλα πάνε καλά και με λίγη τύχη η συσκευή σας θα ξεκινήσει να λειτουργεί.

Απλα βηματα να αυξήστε τη διάρκεια της μπαταριάς 
α) Απενεργοποιήστε 3G, Wi-Fi και Bluetooth, και υπηρεσίες τοποθεσία όταν δεν χρησιμοποιούνται . Πρέπει να ξέρετε ότι όλα αυτά τρώνε πολλή μπαταρία, έτσι όταν τα απενεργοποιήσετε αυξάνεται πολύ τη διάρκεια της μπαταρίας

β) Απενεργοποιήστε την αυτόματη φωτεινότητα : Είναι βασικό να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα της οθόνης του iPhone μέχρι το σημείο που είναι ευδιάκριτη. Ρυθμίζοντας τη φωτεινότητα μεταξύ 25% και 30% θα έχετε μεγάλη εξοικονόμηση ενεργείας και καλή ευκρίνεια σε εσωτερικούς και εξωτερικού χώρους.
γ) Απενεργοποιήστε τα ηχητικά εφέ αν δεν σας είναι απαραίτητα.
δ) Κλείνετε όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε οταν τελειώνετε. Αν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή και πατήσετε το Home Button η εφαρμογή δεν θα κλείσει αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί στο background έτσι ώστε όταν την επιλέξετε ξανά να βρεθείτε στο σημείο που την είχατε αφήσει.